joi, 30 mai 2013

CONCURS de Slogane de ZIUA COPILULUI - MApN 1 Iunie 2013 PARTICIPARE STOPS


  • Nicu Stops Stopel MILITARII CA MUNȚII 
    STRĂJERI LA COMOARA LUMII 
    COPIII - MUGURI DE FLOARE DE COLȚ 

    ARMY LIKE MOUNTAINS TO GUARD 

    WORLD'S TREASURE THE CHILDREN - 
    EDELWEISS SHOOTING BUDS 

    Gheorghe POSTELNICU Stops

    Cu drag purtând bereta pe sprânceană / Spre-aerodrom cu cântec iar pornim / La noi privește mândra Cosânzeană / prin clar albastru când ne instruim / Puternic strângem mâna pe comandă / În avion piloții ne zâmbesc, / DA VINCI, VLAICU, VUIA, HENRY COANDĂ / Alături de BAȘTAN ne însoțesc ... 


    cu aceste gânduri din Marșul Parașutiștilor Militari am dorit să sugerez O PARAȘUTARE DEMONSTRATIVĂ CU O PARAȘUTĂ TRICOLOR ... LA FESTIVITATEA DIN PARCUL CAROL I drept cel mai bun slogan ***** SLOGAN VIZUAL DINAMIC ***** ... DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI. 

    LA MULȚI ANI !
  • GHEORGHE POSTELNICU STOPS
     comoară-n Carpați - muguri de floare de colț - copii minunați
Nicu Stops Stopel 

comoară-n Carpați -
muguri în floare de colț 
copii educați !

COMENTARIU

La inițiativa interactivă a MApN de 1 Iunie, acest poem haiku, cu 5-7-5 silabe și kigo "floarea de colț" este propunerea mea de slogan. 
Abordat și de poeții militari români, haiku surprinde paradoxal tainice imagini din natură și societate, dezvăluind laconic nebănuite frumuseți, ancorate temporal prin cuvântul de sezon / anotimp, kigo. 
Inițial am scris "comoara din Carpați" ... dar are 6 silabe, imaginea muguri-munți este metafora dinamică a minunaților copii, iar "educați ! " este atât epitet cât și subtilă poruncă / verb la imperativ, sugerând responsabilitatea noastră ca părinți și dascăli. 
Mulțumesc astfel și domnului Corneliu Traian ATANASIU, senior editor la ROMANIAN KUKAI, pentru promovarea mea, la figurat, în "careul de ași" al haikului românesc, alături de poeții militari VASILIU, MOLDOVAN, NICOLIȚOV. (pionier român în haiku, cu volumul, ed.Dacia 1989, "Interferențe lirice. Constelația Haiku" col.Florin VASILIU 1928 - 2001, col.r.Vasile MOLDOVAN cu un notabil palmares de premii internaționale, col.rtr. Valentin NICOLIȚOV actualul Președinte al Societății Române de Haiku și redactor șef al revistei HAIKU). 
Semnează
Comandant pluton cercetare la R.34 Mc. Topraisar, 
cercetaș prin parașutare, parașutist militar (426 lansări),
autor al textului marșului parașutiștilor,
col.rtr.
Gheorghe POSTELNICU (Stops) - 17 mai 2013