duminică, 30 aprilie 2017

PE ALEI DESTRAMĂ FRUNZE UN BASTON BUGETAT

PE ALEI DESTRAMĂ FRUNZE UN BASTON BUGETAT


SHC sister of SRH !

FALIMENTUL A FOST  EVITAT ! PRIN VIZITA MAESTRULUI FLORIN ... FLORIAN ... GRIGORIU LA SHC ?????

3. Stimati membri ai SHC si prieteni ai haikuului din Constanta si din tara,
Deoarece trecem la o alta etapa in viata Societatii de Haiku din Constanta si a revistei Albatros, s-au implinit 10 ani de cind sunt la conducerea SHC si a revistei, va informez ca trebuie sa lichidam stocul de reviste Albatros, ramas pentru plata editurii Ex Ponto.
Suntem in posesia a peste 150 de numere Albatros din anii 2003, câteva numere din Cartea Congresului (2007), si chiar numere de dinainte de 2001, editate de Ion Codrescu, doar citeva numere, la acelasi pret, 10 lei exemplarul. Va asiguram ca revista bilingva (romana-engleza) poate fi o sursa de informatii despre fenomenul haiku in tara si in strainatate, despre evenimentele locale, nationale si internationale, pentru unii poate fi primul ghid in lumea liricii japoneze. Veti gasi pagini de eseuri si de critica, creatii valoroase de haiku, tanka, haiga, foto-haiku sau haibun ale unor autori din tara (Bacau, Bucuresti, Constanta, Slobozia, Iasi, Bistrita, Ramnicu-Valcea, Cugir, Cluj etc.) si din strainatate (Albania, Austria, Franta, Bulgaria, Canada, Croatia, Serbia, Slovenia, Germania, India, Irlanda, Japonia, Rusia, Scotia, Suedia, Noua Zeelanda, Ungaria, SUA etc.) si deloc de neglijat Haiku-haiga scolar roman si international. Ne-am bucurat de colaborari valoroase ale maestrului Serban Codrin (creatie, critica, eseistica), ale patriarhului haikuului romanesc - poetul Radu Patrichi (a scris peste 30000 de haikuuri), ale poetului si eseistului Marius Chelaru (creatie, istorie haiku, eseuri, promovare haiku), ale poetului Florin Grigoriu (creatie, istorie haiku, haiku in scoala,  eseuri), ale poetului Vasile Moldovan (creatie si eseuri, promovare haiku), ale poetilor Jules Cohn Botea si Dan Doman (creatie, foto-haiku), Dumitru Radu (creatie, eseuri). Toate acestea nu ar fi fost posibil sa se intimple fara traducerile Alexandrei Flora Munteanu. Am enumerat doar citeva nume importante din lumea haikuului romanesc, ele sunt cu mult mai multe.  Peste ani exemplarele revistei vor valora la nivel de unicate, pentru ca au fost editate in tiraj mic: sub 200. Activitatea de editare si traducere a fost absolut voluntara.
De aceea asteptam de la dvs, sa ne sprijiniti  in lichidarea stocului, pentru un exemplar suma de 10 de lei (pentru cei din afara Constantei si taxele postale-plicul), pe adresa AURICA VACEANU, AL. GAROFITEI NR.3, BL.L79B, SC.B, AP.39, CONSTANTA Cod 900177). Desigur ca puteti achizitiona si 2-3 numere diferite. Revistele pot constitui un cadou pentru prietenii dvs. sau donatie biliotecii locale. Termenul limita este de 2 DECEMBRIE 2013. Un fapt care ne conduce la restringerea revistei este ca Societatea de Haiku din Constanta (SHC), nu poate exista din cotizatia a doar citiva membri cu plata la zi, a vreo 15 din totalul de aproape 50. S-a intimplat acest lucru, deoarece niciun economist cunoscut nu s-a implicat voluntar in contabilitatea SHC, iar sustinut financiar nu a fost posibil nicicum, desi i-am rugat pe membri sa ne gaseasca sponsori, nu pentru plata muncii, ci a editurii.
Probabil, dupa 1 ianuarie Albatros va aparea sub forma unui almanah, dar si cu sponsori speram, dacă ni-i puteţi găşi şi dvs., ori cu abonamente certe, pentru fiecare numar, ca sa nu se repete situatia actuala, fie ca supliment al altei reviste din Constanta sau din alt oras. Si SHC va continua sa existe, probail cu alt staff sau cu acelasi, alaturi de forte tinere. Asteptam idei si propuneri, chiar pentru presedintia SHC.
Noi va multumim pentru intelegere si pentru colaborare.
Laura Vaceanu, Alexandra Flora Munteanu si Radu Patrichi
PS. Poate va intrebati de ce s-a intimplat asa. Pina in 2010, eu si Alexandra Munteanu am sponsorizat aparitia, dar sa nu uitati cite sunt oferite institutiilor culturale si personalitatilor absolut gratuit, iar un numar de 7 bucati Bibliotecii Nationale dupa regulament.
Tel. 0723230273; societatedehaiku@gmail.com

Societatea de Haiku Constanţa 
11.11.2013