luni, 11 aprilie 2016

PARCARE TAXI ... CU SMERENIE


3 comentarii:

STOPS spunea...

În 2014, Guvernul României a alocat 14 milioane de euro pentru construcția Catedralei, dintre care 9 milioane de euro s-au întors la bugetul de stat sub formă de impozite și contribuții sociale la salariile lucrătorilor de pe șantierul catedralei, TVA, acciză și alte taxe.

Patriarhia estimează că edificiul va costa, în total, 80 de milioane de euro. De asemenea, complexul va cuprinde alte trei clădiri: În partea din față-stânga va fi Casa „Sf. Apostol Andrei", unde va fi un cămin pentru pelerinii clerici, în partea din față-dreapta va fi Casa „Sf. Apostol Pavel", unde va fi un cămin pentru pelerinii mireni, în spate-dreapta va fi Centrul Cultural Misionar „Sf. Apostol Pavel", pentru românii din țară și din străinătate. În proiectul Catedralei, lângă lăcașul de cult se construiește Centrul Social Medical, Casa Sfântul Apostol Luca. lnstituția va avea cabinete de consultații pentru diferite specializări, primări Urgențe, Imagistică, Laborator, dar și Bloc Operator și Terapie Intensivă.

Unde se pot face donații pentru Catedrala Mântuirii Neamului:
Cont BCR (ROL): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109 Sucursala Sector 4, București
Cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 Sucursala Sector 4, București
Cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 Sucursala Sector 4, București

STOPS spunea...

Happy Easter! HAPPY EASTERN FLANK ... În Europa sunt desfăşuraţi la ora actuală 62.000 de militari americani (25.000 sunt din trupele de uscat) la care se vor adăuga cei 4.200 de la noua brigadă ce va fi dislocată permanent în estul Europei. Aceasta va dispune de 250 de tancuri Abrams M1, vehicule de luptă blindate Bradley, tunuri autopropulsate Paladin cât şi peste 1700 de alte vehicule (camioane şi maşini Humvee). Noua propunere a Pentagonului înseamnă prepoziţionare de echipamente noi, moderne, în depozitele stabilite în ţările estice (echipamente ce vor fi folosite şi la exerciţiile NATO desfăşurate în flancul estic al Europei) urmând ca cele prezente deja acolo, unele demodate, să fie retrase în bazele din Germania pentru a fi modernizate. Generalul Ray Odierno[2], fost şef de stat major al armatei SUA, a declarat, anul trecut că întreaga Divizie a 4-a Infanterie din Colorado va fi desemnată ca forţă aliniată regional pentru Europa, astfel că toţi militarii, tancurile, elicopterele şi specialiştii diviziei vor fi detaşati tot mai des în Europa, pentru exerciţii militare. Mai mult, prezenţa tancurilor şi a maşinilor de lupta ale diviziei (10.000-20.000 militari) în Europa le va permite americanilor să-şi mute trupele mult mai repede, pentru a veni în ajutorul ţărilor NATO. În clipa de faţă, o brigada (3.000-5.000 militari) din statul american Georgia funcţionează ca forţă rotaţională în Europa. Este mult, este puţin? Pe timpul Războiului Rece erau peste 300.000 de militari în Europa occidentală anual exerciţiul de pregătire REFORGER (Return for Germany - întoarcerea în Germania) aducând mii de militari în teatrul de operaţiuni militare occidental. De remarcat că în urmatorii doi ani armata americană va renunţa la 40.000 de oameni din forţa proprie, în condiţiile în care ameninţarea Rusiei este în creştere, iar forţele NATO sunt împrăştiate de-a lungul flancului estic. SUA are angajamente de onorat în Europa, Orientul Mijlociu şi în Pacific iar fondurile alocate se diminuează anual cu sume importante. Pentagonul intenţionează să execute rotaţia unităţilor brigăzii din Europa de Est în şase ţări membre ale NATO – Lituania, Estonia, Letonia, Polonia, România şi Bulgaria. De asemenea comandantul forţelor aeriene ale SUA din Europa, generalul Frank Gorenc, a adus în discuţie, în faţa comisiei Senatului american, situaţia infrastructurii din estul continentului european, folosită de aviatori americani, respectiv infrastructura aeroporturilor militare.

Citeste mai mult: adev.ro/o5i7ao

STOPS spunea...

Sfântă Scriitura -
DOAR UN TÂMP VEDE AICI
SPAȚII MICI ...
Am compus acest SENRYU inspirat de Sfânta Scriptură în Psalmul 138:
Minunată este știința Ta, mai presus de mine; este înaltă și n-o pot ajunge.
Unde mă voi duce de la Duhul Tău și de la fața Ta unde voi fugi?
De mă voi sui în cer Tu acolo ești.
De mă voi coborî în iad, de față ești.
De voi lua aripile mele de dimineață și de mă voi așeza la marginile mării
Și acolo mâna Ta mă va povățui și mă va ține dreapta Ta.